srijeda, 2. ožujka 2016.

Juliska kolač


SASTOJCI:

500g lisnatog testa
kora
3 jaja
150g šećera
10 kašika mlevenih oraha
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo

FIL:
1l mleka
3 pudinga od vanile
3 kašike gustina
150g šećera
250g maslaca ili margarina
za posipanje
šećer u prahu

PRIPREMA:
1. Umutiti jaja sa secerom, zatim dodati orahe, brasno pomesano sa pecivom. U pleh staviti papir za pecenje i usuti masu, peci na 190 stepeni.Velicina pleha 23*33.
2. Ispeci dve kore od lisnatog testa.Razviti testo tako da bude vece od kore, i izbockati, jer prilikom pecenja se testo skupi.
3. Skuvati puding sa gustinom i secerom, ostaviti da se ohladi. U ohladjen puding umutiti maslac ili margarin.
4. Fil od pudinga podeliti na dva dela.Filovati, lisnata kora, fil, kora od oraha, fil, lisnato testo. Gornju koru najbolje iseci na zeljene kocke, pa poredjati na fil.Odgore posuti secerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar