JEDAN SAVET: Kuhajte srcem i volite ono što radite, neka vam kuhanje pričinjaje zadovoljstvo, to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar, a vaša jela bila izvrsna!
SASTOJCI:
– Belanaca 6
– šećera 200gr
– margarina 100gr
– brašna 120gr
– kakao 2 kašike
– želatin u prahu 3 kesice
– šećer u prahu 250gr
– žumanaca 6
– čokolada za kuvanje 3 rebra
– slatke pavlake 800ml
PRIPREMA:
Belanca umutiti u čvrsti sneg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomešano sa kakaom dodati malo po malo, i dalje mešati najmanjom brzinom. Masu izliti u pleh obložen papirom i peći na 200 C* dok ne bude gotov. Za kremu želatin i šećer otopiti u 3-5dl vode, staviti na laganu vatru da se otopi i mešati mikserom dok ne počne da vri. Skinuti sa vatre i hladiti oko 10 min, dodati pomešana žumanca i opet mikserom mešati dok ponovo skoro ne zakipi, ohladiti da bude mlako i podieliti u dva dela. U jedan deo staviti rastopljenu čokoladu i šlag od 400ml slatke pavlake i lagano promešati varjačom, a u drugi deo staviti šlag od 400ml slatke pavlake i lagano promešati. Čokoladnu kremu izliti u tepsiju na biskvit, poravnati pa odmah izliti i žutu kremu, poravnati i ukrasiti po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo rendanom čokoladom. Posluživanje ostaviti na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne. Ja ga sečem vlažnim nožem da se ne bi lepio.
Prijatno i uživajte u hrani.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar