SASTOJCI:
Testo (šolja od 2 dl.)
2 šolje brasna
2 šolje secera
1/2 šolje ulja
2 šolje jogurta
2 kašišice sode bikarbone
2 kašičice kakaoa (tamnijeg)
Testo (šolja od 2 dl.)
2 šolje brasna
2 šolje secera
1/2 šolje ulja
2 šolje jogurta
2 kašišice sode bikarbone
2 kašičice kakaoa (tamnijeg)
Preliv:
10 kašika šećera
10 kašika mleka
100 g. maslaca
100 g. čokolade
1 kašika ruma (po želji).
10 kašika šećera
10 kašika mleka
100 g. maslaca
100 g. čokolade
1 kašika ruma (po želji).
PRIPREMA:
U posudu za mućenje stavite brašno, sodu bikarbonu, i kakao. Dodajte šećer i dobro promešajte. Postepeno sipajte jogurt neprestano muteći radi grudvica i na kraju ulje. Mutite mikserom dok masa ne bude glatka. Pleh okrugli obložite papirom za pečenje i sipajte masu. Pecite na 220 °C u zagrejanoj rerni oko 30 min. Za to vreme dok se kolač peče napravite preliv. U posudicu stavite seckani maslac, mleko, šećer, čokoladu, i po želji rum, i mešajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv, a to bude brzo.
U posudu za mućenje stavite brašno, sodu bikarbonu, i kakao. Dodajte šećer i dobro promešajte. Postepeno sipajte jogurt neprestano muteći radi grudvica i na kraju ulje. Mutite mikserom dok masa ne bude glatka. Pleh okrugli obložite papirom za pečenje i sipajte masu. Pecite na 220 °C u zagrejanoj rerni oko 30 min. Za to vreme dok se kolač peče napravite preliv. U posudicu stavite seckani maslac, mleko, šećer, čokoladu, i po želji rum, i mešajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv, a to bude brzo.
Izvor: Receptii-i-ideje
Nema komentara:
Objavi komentar