SASTOJCI:
Kora I:
100 g maslaca
5 zumanjaca
100 g secera
100 g mljevenih badema
60 g ribane cokolade
60 g krusnih mrvica
5 bjelanjaka (snijeg)
5 zumanjaca
100 g secera
100 g mljevenih badema
60 g ribane cokolade
60 g krusnih mrvica
5 bjelanjaka (snijeg)
Kora II:
6 bjelanjaka (snijeg)
200 g secera
200 g mljevenih badema
20 g krusnih mrvica
200 g secera
200 g mljevenih badema
20 g krusnih mrvica
Krema:
6 zumanjaka
150 g secera
5 zlica jake crne kave (ili 1 zlica instant kave)
10 g brasna
200 g maslaca
30 g sjeckanih badema za ukras
150 g secera
5 zlica jake crne kave (ili 1 zlica instant kave)
10 g brasna
200 g maslaca
30 g sjeckanih badema za ukras
Grilaz:
100 g secera
80 g Grubo sjeckanih badema
80 g Grubo sjeckanih badema
PRIPREMA:
Prva kora:
1. Maslac se pjenasto umijesa polako dadavajuci secer, te zumanjke i mijesa se tako dugo dok ne postane pjenast.
2. Zatim se dodaju mljeveni bademi, mrvice, ribana cokolada i snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesa se stavi u namazani i brasnom posuti kalup i pece na umjerenoj temperaturi (ja sam ga pekla na 170 C oko 35 minuta)
2. Zatim se dodaju mljeveni bademi, mrvice, ribana cokolada i snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesa se stavi u namazani i brasnom posuti kalup i pece na umjerenoj temperaturi (ja sam ga pekla na 170 C oko 35 minuta)
Druga kora:
1. U cvrst snijeg od bjelanjaca utuce se secer, te se postepeno dodaju mljeveni bademi i krusne mrvice.
2. Smjesu ulijemo u namascen i posut kalup i pecemo je 40 minuta na temperaturi od 180 C )ovisno o pecnici treba cackalicom provjeriti sredinu, ali imati na umu da je torta socna i vlazna, te ne treba cekati da se prepece, tj. osusi).
2. Smjesu ulijemo u namascen i posut kalup i pecemo je 40 minuta na temperaturi od 180 C )ovisno o pecnici treba cackalicom provjeriti sredinu, ali imati na umu da je torta socna i vlazna, te ne treba cekati da se prepece, tj. osusi).
Grilaz:
1.Otopiti secer na sporetu i dodati isjeckane bademe.
2. Na pek papir rasuti grilaz i pustiti da se stvrdne, a zatim ga grubo samljeti ili stucati u avanu (muzaru).
2. Na pek papir rasuti grilaz i pustiti da se stvrdne, a zatim ga grubo samljeti ili stucati u avanu (muzaru).
Krema:
1. Zumanjci se tuku na pari uz dodavanje secera, zatim se doda crna kava, pa lagano brasno i tuce se sve dok ne prokuha i malo se stisne.
2. Smjesa se ohladi, pa se u nju doda pjenasto umucen maslac, i doda se 1/2 samljevenog grilaza.
Prva kora se prereze na dva dijela, mase se sa kremom, zatim se stavi 2. kora i opet premaze sa kremom, a zatim opet kora br. 1. Cijela se torta premaze s kremom i pospe sjeckanim bademima i ostatkom grilaza.
2. Smjesa se ohladi, pa se u nju doda pjenasto umucen maslac, i doda se 1/2 samljevenog grilaza.
Prva kora se prereze na dva dijela, mase se sa kremom, zatim se stavi 2. kora i opet premaze sa kremom, a zatim opet kora br. 1. Cijela se torta premaze s kremom i pospe sjeckanim bademima i ostatkom grilaza.
POSLUŽIVANJE:
Ja sam svoju tortu samo sa strane posipala bademima, dok sam gornju koru oblozila marcipanom, a vi mozete po zelji.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar