Fine, sočne, baš čokoladne, a još i posne!
SASTOJCI:
Biskvit
3 šolje Glatkog brašna Podravka (šolja od 2dcl)
2 šolje sojinog mleka
2 šolje šećera
3 kašike kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
1 kašikica sode bikarbone
2 šolje sojinog mleka
2 šolje šećera
3 kašike kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
1 kašikica sode bikarbone
Sirup
18 kašika sojinog mleka
10 kašika šećera
200g čokolade za kuvanje
200g margarina za kolace
10 kašika šećera
200g čokolade za kuvanje
200g margarina za kolace
PRIPREMA:
Ugrejati rernu na dvesto stepeni. U dublju tepsiju staviti papir za pečenje.
Za biskvit pomešati sve suve sastojke pa dodati mleko koje nije potrebno predhodno zagrejati. Sve dobro sjediniti kašikom, izliti u tepsiju, poravnati i peći 30 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ohladiti. Ohladjen biskvit odvojiti od pek papira pa biskvit vratiti u tepsiju i iseći na kocke.
Pripremiti sirup tako sto se svi sastojci stave u šerpu i na srednjoj vatri zagreva, dok se sve ne otopi. Ohladjen i isečen biskvit preliti vrućim sirupom. Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje u frizideru.
Pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ohladiti. Ohladjen biskvit odvojiti od pek papira pa biskvit vratiti u tepsiju i iseći na kocke.
Pripremiti sirup tako sto se svi sastojci stave u šerpu i na srednjoj vatri zagreva, dok se sve ne otopi. Ohladjen i isečen biskvit preliti vrućim sirupom. Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje u frizideru.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar