ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Cosmo išleri





SASTOJCI:
360 g brašna
70 g šećera
100 g mljevenih oraha ili lješnjaka
200 g maslacA
1 jaje
— sastrugani sadržaj vanilije (ili 2 paketića vanilin šećera)

Fil:
zdjelica marmelade od šipka Podravka
čokoladna glazura
100g čokolade za kuhanje
5 žlica tamne linolade (ili eurokrema)
5 dag maslaca

PRIPREMA:
1. Tijesto mijesiti ovim redom : maslac, jaje, šećer, orasi, brašno, vanilija.
2. Razvaljati i okruglom modlicom izrezivati manje krugove, rasporediti u namašten lim za pečenje, peći na laganoj vatri da ostanu bijeli.
3. Hladne spajati razrađenom marmeladom od šipka, ostaviti par sati da se skroz zalijepe (iliti stisnu), te umakati u čokoladnu glazuru za koju ste sastojke otopili na pari.
4. Po želji ukrasiti ružicama od slatkog vrhnja.

POSLUŽIVANJE:
Uživajte u ovim malim pošastima uz šalicu kave s mlijekom..
Budući da tijesto samo po sebi nije slatko, treba mu slatka marmelada za fil.
U slast!

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar