utorak, 8. ožujka 2016.

Crnac bez jaja



Kontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje, pridobio brojne obožavatelje, ali i uzrokovao brojne polemike. Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, niste li još probali, izvolite – crnac bez jaja. :)

SASTOJCI:
Za biskvit:
3 jogurta (3×180 g)
300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 žličice Sode bikarbone Dolcela
maslac za premazivanje lima
Za glazuru:
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka

PRIPREMA:
1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
2. Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
3. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

POSLUŽIVANJE:
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

SAVJET:
Ovaj recept sam dobio od svoje tete, koja ga je dobila od svoje prijateljice. Često ga radim i svi su ludi za ovim kolačem. Ali dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar