četvrtak, 24. ožujka 2016.

Kremšnite sa šlagom





SASTOJCI:
Za tijesto:
1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta

Za kremu:
4 žumanjka
1 Vanilin šećer Dolcela
200 g šećera
80-100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
700 ml mlijeka
4 bjelanjka
naribana korica limuna

Za šlag:
200 ml slatkog vrhnja
Za posipavanje:
šećer u prahu

PRIPREMA:
1. Lisnato tijesto odmrznite, razdijelite na 2 dijela, razvaljajte u veličini tepsije oko 20×35 cm i stavite na okrenutu stranu tepsije.

2. Svaki list nabodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite na temperaturi od 220°C oko 20 minuta.
3. Za kremu, žumanjke, vanilin šećer i 100 g šećera promiješajte, te dodajte brašno i sve zalijte kipućim mlijekom. Dobivenu mješavinu izlijte u prikladnu posudu i stavite kuhati na paru. Kuhajte miješajući oko 15 minuta dok se krema ne zgusne.
4. Zatim istucite bjelanjke, dodajte preostali šećer i tucite dalje dok ne dobijete čvrst snijeg, koji lagano umiješajte u vruću smjesu žumanjaka. Po želji, kremi dodajte koricu limuna.
5. List tijesta stavite u tepsiju u kojoj ste ga pekli i na njega izlijte kremu. Kad se krema ohladi, premažite je tučenim slatkim vrhnjem i preklopite drugim listom tijesta kojega ste prethodno izrezali u četvorine.
6. Pošećerite gornji list tijesta i sve stavite u hladnjak.

POSLUŽIVANJE:
Prije posluživanja izrežite kremšnite po rezovima gornjeg tijesta.
Savjet:
Umjesto pečenja kora, upotrijebite Podravkine gotove kore za kremšnite.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar