SASTOJCI:
puna kesa sveze koprive (oko 3l)
PRIPREMA:
1. Vrhove mladih kopriva oprati i samleti na mlinu za meso pa kroz gazu procediti i popiti odmah taj sok.
Piti najmanje dva puta dnevno. Potrebno je dobro istiskati da bi se iscedilo.
2. Od ove kolicine bude od10-do 30ml soka. Sok nije bas prijatnog ukusa jer se pije bez secera ali nije ni neprijatnan.
Piti najmanje dva puta dnevno. Potrebno je dobro istiskati da bi se iscedilo.
2. Od ove kolicine bude od10-do 30ml soka. Sok nije bas prijatnog ukusa jer se pije bez secera ali nije ni neprijatnan.
POSLUŽIVANJE:
Ovaj sok u sebi sadrzi gvozdje neophodno organizmu, ali i folnu kiselinu, odnosno vitamin B9 koji je neophodan za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Pored koprive ima je u: psenicnim mlicama, pasulju, spanacu, orasima...
Vise o folnoj kiselini procitajte ovde.
Vise o folnoj kiselini procitajte ovde.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar