srijeda, 16. ožujka 2016.

Natina puding torta


Dok sam malo razgledavala recepte dobila sam ideju kako bi mogla napraviti tortu po mome ukusu, pa je tako nastala ova moja puding torta. Puding torta nije zahtjevna za napraviti i preporučujem da isprobate ovaj recept, jer jednostavno se topi u ustima. U tortu ide dosta pudinga u kombinaciji sa šlagom, pa vjerujem da joj djeca neće moći odoljeti.

SASTOJCI:
BISKVIT:
9 jaja
9 žlica šećera
2,5 dcl ulja
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
FIL 1:
1 vrećica pudinga od čokolade
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
FIL 2:
1 vrećica pudinga od maline
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
FIL 3:
1 vrećica pudinga od vanilije
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
OSTALO:
600 ml šlaga
GLAZURA:
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr margarina

LAGANI BISKVIT
1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i izmutiti bjelanjke.
2. Posebno izmutiti žumanjke sa šećerom da dobijete pjenastu smjesu.
3. Dodati ulje i brašno pomješano sa praškom za pecivo.
4. Na kraju ubacite čvrsto izrađene bjelanjke, koje sjedinite sa ostalom smjesom miješajući kuhačom.

5. Biskvit sam salila u obruč od okruglog kalupa koji je stajao na većoj tepsiji obloženoj masnim papirom.

6. Ispeći od ove smjese 4 biskvita.
7. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva.

8. Svaki biskvit kada vadite, potrebno je nožem proći oko obruča da se odvoji i samo odlijepiti masni papir, tako dobijete ljepši (uredniji) izgled biskvita.

OSTALO:
1. Izmutiti šlag i podjeliti na tri dijela.

PUDING FIL 1 SA ČOKOLADOM
1. Pomiješati puding od čokolade i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.

PUDING FIL 2 SA MALINOM
1. Pomiješati puding od maline i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.

PUDING FIL 3 SA VANILIJOM
1. Pomiješati puding od vanilije i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.

GLAZURA
1. Na pari rastopiti čokoladu i margarin.
2. Kada se malo rashladi može se preliti preko torte.

PREMAZIVANJE PUDING TORTE
1. Biskvit – fil od čokolade

2. Biskvit – fil od maline

3. Biskvit – fil od vanilije – biskvit

4. Dekoracija – preliti čokoladnom glazurom i dok se još ne stvrdne kapnuti na nekoliko mjesta istopljenu bijelu čokoladu, koju treba povlačiti čačkalicom kako bi dobili zvjezdice..

Izvor: kolaci.biz

Nema komentara:

Objavi komentar