SASTOJCI:
BISKVIT:
9 jaja
9 žlica šećera
2,5 dcl ulja
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
9 žlica šećera
2,5 dcl ulja
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
FIL 1:
1 vrećica pudinga od čokolade
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
FIL 2:
1 vrećica pudinga od maline
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
FIL 3:
1 vrećica pudinga od vanilije
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
2 žlice šećera
400 ml mlijeka
OSTALO:
600 ml šlaga
GLAZURA:
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr margarina
100 gr margarina
LAGANI BISKVIT
1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i izmutiti bjelanjke.
2. Posebno izmutiti žumanjke sa šećerom da dobijete pjenastu smjesu.
3. Dodati ulje i brašno pomješano sa praškom za pecivo.
4. Na kraju ubacite čvrsto izrađene bjelanjke, koje sjedinite sa ostalom smjesom miješajući kuhačom.
5. Biskvit sam salila u obruč od okruglog kalupa koji je stajao na većoj tepsiji obloženoj masnim papirom.
6. Ispeći od ove smjese 4 biskvita.
7. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva.
8. Svaki biskvit kada vadite, potrebno je nožem proći oko obruča da se odvoji i samo odlijepiti masni papir, tako dobijete ljepši (uredniji) izgled biskvita.
2. Posebno izmutiti žumanjke sa šećerom da dobijete pjenastu smjesu.
3. Dodati ulje i brašno pomješano sa praškom za pecivo.
4. Na kraju ubacite čvrsto izrađene bjelanjke, koje sjedinite sa ostalom smjesom miješajući kuhačom.
5. Biskvit sam salila u obruč od okruglog kalupa koji je stajao na većoj tepsiji obloženoj masnim papirom.
6. Ispeći od ove smjese 4 biskvita.
7. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva.
8. Svaki biskvit kada vadite, potrebno je nožem proći oko obruča da se odvoji i samo odlijepiti masni papir, tako dobijete ljepši (uredniji) izgled biskvita.
OSTALO:
1. Izmutiti šlag i podjeliti na tri dijela.
PUDING FIL 1 SA ČOKOLADOM
1. Pomiješati puding od čokolade i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
PUDING FIL 2 SA MALINOM
1. Pomiješati puding od maline i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
PUDING FIL 3 SA VANILIJOM
1. Pomiješati puding od vanilije i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
GLAZURA
1. Na pari rastopiti čokoladu i margarin.
2. Kada se malo rashladi može se preliti preko torte.
2. Kada se malo rashladi može se preliti preko torte.
PREMAZIVANJE PUDING TORTE
1. Biskvit – fil od čokolade
2. Biskvit – fil od maline
3. Biskvit – fil od vanilije – biskvit
4. Dekoracija – preliti čokoladnom glazurom i dok se još ne stvrdne kapnuti na nekoliko mjesta istopljenu bijelu čokoladu, koju treba povlačiti čačkalicom kako bi dobili zvjezdice..
2. Biskvit – fil od maline
3. Biskvit – fil od vanilije – biskvit
4. Dekoracija – preliti čokoladnom glazurom i dok se još ne stvrdne kapnuti na nekoliko mjesta istopljenu bijelu čokoladu, koju treba povlačiti čačkalicom kako bi dobili zvjezdice..
Izvor: kolaci.biz
Nema komentara:
Objavi komentar