ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Keks od trostruke čokolade


Brzi keks koji ide odlično uz kafu. Blago hrskavi. :)

SASTOJCI:
75 g putera, na sobnoj temperaturi
175 g smedjeg secera
1 jaje
150 g brasna
2 kasike kakao praha
80 g bele čokolade
70 g mlecne cokolade

PRIPREMA:
1. Umutite secer i puter, sve dok mesavina ne postane bleda i kremasta. Dodajte jaje, brasno i kakao prah i mesajte dok smesa ne postane ujednacena.
2. Ubacite iseckanu cokoladu, a kasikom vadite smesu i oblikujte u krug. Stavljati kuglice na pleh oblozen papirom za pecenje, ostavljajuci prostor izmedju njih da narastu tokom pecenja.

3. Pecite 8-10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180C, dok ne porumene. Ostavite 2 minuta da se stegnu, a onda ih izvadite i stavite na tanjir da se u potpunosti ohlade.


POSLUŽIVANJE:
Ovi kolaci su najbolji kada se pojedu onog dana kada su napravljeni.Od ove mere ispadne oko 20 keksa. Odlicno idu uz kafu...

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar