ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

Neodoljiva čokoladna rolna





SASTOJCI:
Za tijesto:
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
3 žlice kakaa
6 žutanjaka
3 žlice brašna

Za nadjev:
6 žutanjaka
10 žlica šećera
150 g čokolade za kuhanje
šalica mlijeka
2 žličice gustina
1 slatko vrhnje

PRIPREMA:
Istucite bjelanjke sa šećerom, dodajte žumanjke i na kraju brašno i kakao. Tijesto pecite na umjerenoj temperaturi dok se ne počne odvajati od pleha te ga potom omotajte u krpu posutu kristal šećerom i ostavite da se hladi. Žumanjke istucite sa šećerom i kuhajte na pari, dodajte šalicu mlijeka i čokoladu. Na kraju dodajte gustin razmućen u malo mlijeka i kuhajte još desetak minuta. U ohlađenu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Odmotajte ohlađeno tijesto te ga nadjenite i zarolajte. Gotovu roladu možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, rastopljenom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Izvor: e-zena

Nema komentara:

Objavi komentar