ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Torta sa keksom i napolitankama



SASTOJCI:
– 1,9 l mleka
– 4 kesice želatina
– 4 kesice šlaga
– 250 g šećera
– 250 g mlevenih čokoladnih napolitanki
– 250 g mlevenog keksa
– 4 dl slatke pavlake

PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 2,5 dl mleka i želatin, te ostaviti 10 minuta da nabubri.
2. Posebno sjediniti 1,25 l mleka i šećer, te kuvati da provri, a zatim dodati pripremljen želatin, promešati i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu masu staviti u frižider da se stegne.
3. U većoj posudi umutiti šlag i 4 dl mleka u čvrst sneg, pa dodavati kašiku po kašiku stegnutog fila sa želatinom i mutiti mikserom. Kada se doda poslednja kašika želatina, mutiti još 5 minuta.
4. Pripremljenu masu podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati mlevene čokoladne napolitanke, u drugi deo mleveni keks, a treći deo ostaviti da bude beo.
5. U okrugao kalup za tortu usuti prvo fil sa mlevenim keksom, zatim beli fil i na kraju fil sa napolitankama, te staviti u frižider da se stegne. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar