petak, 25. ožujka 2016.

Banana split torta





Toplo vam preporučujem ovu tortu, lagana je i jako ukusna! :)

SASTOJCI:
Biskvit:
5 jaja (razdvojenih)
5 kašika vrele vode
150 g šećera
100 g brašna
25 g gustina (svjetli biskvit)
25 g kakaa (tamni biskvit)

Čoko-krema:
250 g mascarpone sira
150 g skuhanog pudinga od čokolade
25 g kakaa
75 g tamnije čokolade
po ukusu šećera,150 g ulupanog vrhnja za šlag

Vanila-krema:
2 listića želatine
300 g skuhanog pudinga od vanilije
100 g ulupanog vrhnja za šlag

Još potrebno:
4 – 5 banana
250 g ulupanog vrhnja za šlag

PRIPREMA:
Biksvit:
Rernu zagrijati na 200*C. Kalup (26cm) obložiti papirom za pečenje.
Umutiti bjelanjke sa prstohvatom soli. Lagano sipati 50 g šećera neprestano muteći.
Žumanjke pjenasto umutiti sa 5 kašika vode, dodati ostatak šećera pa mutiti dok se ne dobije kremasta smjesa. Onda dodati brašno i umućene bjelanjke, sve lagano izmješati.
Odvojiti 250 g tijesta pa u jedan dio dodati 25 g kakaa, a u drugi 25 g gustina..
Kore peći oko 30 min. zavisno od rerne. Ohladiti..

Čoko-krema:
Skuhati puding od čokolade i odvojiti 150 g pa ga izmješati sa mascarpone sirom, kakaom i otopljenom čokoladom. Po želji pošećeriti.

Vanila-krema:
Skuhati puding od vanilije pa odvojiti 300 g. Želatinu natopiti u malo vode pa je zagrijati i dodati u puding. Ostaviti na hladno.
Umutiti čvrsto 500 ml vrhnja za šlag. 150 g dodati u čokoladnu, a 100 g u kremu od vanilije. Ostatak ostaviti za ukrašavanje.

Slaganje:
Ohlađene kore presjeći da se dobiju 2 tamne i 2 svjetle kore.
Prvo staviti svjetlu koru u kalup za torte pa je premazati polovinom čoko-kreme. Prekriti tamnom korom.
Banane presjeći po dužini pa ih poredati preko tamne kore. Premazati vanila-kremom pa prekriti svjetlom korom.
Sada premazati ostatak čoko-kreme i staviti zadnju, tamnu koru.
Ukrasiti ostatkom šlaga ili još po želji.

POSLUŽIVANJE:
Moram napomenuti da sam kore radila na drugačiji način, a ne kako stoji u original receptu. Svjetle sam pravila od 3 jajeta, 3 kaš. šećera, 3 kaš. brašna, 1 vanilin šećer i trun soli i tako 2X, tj. dvije takve kore. A tamne sam pravila po Domsinom receptu Čokolada u četiri boje

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar