četvrtak, 10. ožujka 2016.

Tart od višnje i čokolade

Ko voli kombinaciju čokolade i kiselkaste višnje, voleće i ovaj recept. :)

SASTOJCI:
Kora:
300gr mlevenog keksa
150gr margarina ili maslaca
100gr mleka
50gr šećera u prahu
100gr čokolade
Fil:
800gr vode
700gr višanja
200gr griza
280gr šećera
Ganaš:
100gr čokolade
200ml slatke pavlake

PRIPREMA:
Kora: margarin ili maslac izvaditi da omekša. Umutiti ga sa šećerom u prahu, dodati mleko, otopljenu čokoladu i na kraju mleveni keks. Dobro sjediniti i obložiti kalup sa tom smesom (dno i stranice). Kalup je 24cm. Ostaviti u frižider da se stegne.(slika1)

Fil: višnje, vodu i šećer staviti da zakuva, pa dodati griz. Kuvati dok se ne zgusne, 4-5 minuta. Fil sipati u kalup, i ostaviti da se ohladi. (slika2)

Ganaš: slatku pavlaku i čokoladu stavti na tihu vatru da se sjedini, ali da ne prokuva. Preliti preko ohlađenog fila, te ostaviti da se dobro ohladi na par sati, najbolje preko noći. (slika3)

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar