ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Mediteranska čokoladna torta





SASTOJCI:
Torta:
10 dkg suhih smokava
1 dcl prošeka
20 dkg oštrog brašna
3 dkg kakaoa
1 prašak za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
15 dkg sjeckanih badema
naribana kora od naranče
12 dkg maslaca
20 dkg tamne čokolade
25 dkg smeđeg šećera
2 jaja
1 dcl slatkog vrhnja

Čokoladna glazura:
20 dkg tamne čokolade
2 dcl slatkog vrhnja

PRIPREMA:
Torta:
1. Suhe smokve nasjeckati i ostaviti par sati prelivene prošekom.
2. Brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu promiješati. Dodati nasjeckane bademe i naribanu koru jedne naranče.
3. Na pari otopiti čokoladu i maslac. Kad se dobro otopi maknuti s pare pa dodati 2 jaja koja ste prethodno malo promućkali, šećer i slatko vrhnje. Miješati žičanom mućkalicom dok se svi sastojci ne izmiješaju.
4. Pomiješati sa suhim sastojcima te dodati smokve namočene u prošek, zajedno s prošekom. Miješati kuhačom, ne mikserom.
5. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu te peći 35-40 minuta na 180°C.

Čokoladna glazura:
1. Na pari otopiti čokoladu u slatkom vrhnju.
2. Ravnomjerno premazati tortu pa ukrasiti po želji.

POSLUŽIVANJE:
Kod ove torte ne možete provjeriti da li je gotova tako da probate ubosti čačkalicu u nju pa vidite da li je čačkalica suha jer je sama torta jako sočna pa vam čačkalica nikako neće moći izaći iz torte bez čokolade na njoj.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar