SASTOJCI:
Biskvit:
4 cijela jaja
4žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
4žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Parfe krema:
1 litra mlijeka
1 litra slatkog vrhnja(hopla,hole ili bilo koje drugo)
10 žumanjaka
3 vanilin šećera
12 žlica šećera
10 dkg preprženih fino mljevenih lješnjaka
3 vrečice bijele želatine u prahu
1 litra slatkog vrhnja(hopla,hole ili bilo koje drugo)
10 žumanjaka
3 vanilin šećera
12 žlica šećera
10 dkg preprženih fino mljevenih lješnjaka
3 vrečice bijele želatine u prahu
PRIPREMA:
Biskvit:
Miksaj cijela jaja sa šečerom do pjene,
dodaj brašno sa praškom za pecivo i izlij u veliki duboki lim(moj je veličine 30×40)
peci u pečnici na gotovo izlij kremu.
dodaj brašno sa praškom za pecivo i izlij u veliki duboki lim(moj je veličine 30×40)
peci u pečnici na gotovo izlij kremu.
Parfe:
U veći lonac stavi kuhati mlijeko, a za to vrijeme
miksajte žumanjkevanilin šećer i šećer,
kad mlijeko zakipi maknite sa vatre i ulijte i izmiksanu smjes
u mlaku smjesu dodati želatinu,šlag i na kraju mljevene lješnjake.
miksajte žumanjkevanilin šećer i šećer,
kad mlijeko zakipi maknite sa vatre i ulijte i izmiksanu smjes
u mlaku smjesu dodati želatinu,šlag i na kraju mljevene lješnjake.
POSLUŽIVANJE:
Kad se krema ohladi,posipajte parfe sa kakaom u prahu,u ovom kolaču ja sam koristila onu instant želatinu u prahu koja se ne mora močite u vodi i isto ispadne dobro.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar