SASTOJCI:
Za brownie biskvit:
125 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
3 jaja
150 g smeđeg šećera
50 g kakaa
80 g oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
225 g malina
100 g čokolade za kuvanje
3 jaja
150 g smeđeg šećera
50 g kakaa
80 g oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
225 g malina
Za krem:
250 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
25 g margarina
1 vanilin šećer
150 g čokolade za kuvanje
25 g margarina
1 vanilin šećer
Dekoracija:
šlag, čokoladni preliv (po želji)
PRIPREMA:
1. Brownie biskvit:
Otopite margarin i čokoladu i ostavite sa strane da se prohladi. Jaja i smeđi šećer penasto izmiksajte. Dodajte otopljenu čokoladu sa margarinom, kao i mešavinu suvih sastojaka (kakao, brašno i prašak za pecivo), i sve dobro izmutite mikserom. Na kraju dodajte maline i vrlo pažljivo promešajte kašikom (samo 2-3 puta) da se ne izlome. Ako i ne ostanu u jednom komadu, neka vas to ne brine. :)
2. Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup prečnika 24 cm čije ste ivice namazali sa malo margarina a dno obložili pek papirom. Pecite u prethodno ugrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta.
3. Krem:
2. Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup prečnika 24 cm čije ste ivice namazali sa malo margarina a dno obložili pek papirom. Pecite u prethodno ugrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta.
3. Krem:
Slatku pavlaku zagrevajte sa čokoladom izlomljenom na kocke i margarinom, dok se sve ne otopi i lepo sjedini, dodajte i vanilin šećer i skinite sa ringle. Ohladite u frižideru dok vam se biskvit takođe hladi.
4. Ohlađeni ganache krem izmutite penasto mikserom.
Brownie biskvit stavite na odgovarajući tanjir, premažite kremom i dekorišite po želji.
5. Tortu ohladite i uživajte u intenzivnom čokoladnom ukusu! :)
4. Ohlađeni ganache krem izmutite penasto mikserom.
Brownie biskvit stavite na odgovarajući tanjir, premažite kremom i dekorišite po želji.
5. Tortu ohladite i uživajte u intenzivnom čokoladnom ukusu! :)
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar