SASTOJCI:
1 srednje velika tikvica (cca 250 gr)
100 gr slanine
100 gr sira (gauda/ trapist/edamac)
2 jaja
1 velika žlica psylliuma
2 velike žlice zobenih mekinja
1/2 praška za pecivo
sol
1 mala žličica provansalskih začina (po želji)
100 gr slanine
100 gr sira (gauda/ trapist/edamac)
2 jaja
1 velika žlica psylliuma
2 velike žlice zobenih mekinja
1/2 praška za pecivo
sol
1 mala žličica provansalskih začina (po želji)
PRIPREMA:
1. Tikvicu naribati, posoliti i staviti sa strane.
Slaninu narezati na prutiće/kockice i propržiti na tavici da postane hrskava. Sir naribati.
Pomješati psyllium, zobene mekinje i prašak za pecivo.
Jaja kratko izmješati rukom.
U tikvice (ne cijediti ih) dodati jaja, suhe sastojke, po želji začine,te na kraju sir i slaninu. Izmješati i sipati u kalupe za mafine. Peći cca 25-30 min na 180*C.
Slaninu narezati na prutiće/kockice i propržiti na tavici da postane hrskava. Sir naribati.
Pomješati psyllium, zobene mekinje i prašak za pecivo.
Jaja kratko izmješati rukom.
U tikvice (ne cijediti ih) dodati jaja, suhe sastojke, po želji začine,te na kraju sir i slaninu. Izmješati i sipati u kalupe za mafine. Peći cca 25-30 min na 180*C.
NAPOMENA:
Kod soljenja uzeti u obzir slanost slanine.
Od ove smjese ispadne 6 muffina.
POSLUŽIVANJE:
Poslužiti s kefirom.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar