petak, 11. ožujka 2016.

Jaffa kocka


SASTOJCI:
4 cijela jaja
1 ipo čaša šećera (od 2 dcl)
2 čaše pšeničnog glatkog brašno Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
1 kiselo vrhnje (12%)
2 2 žlice kakaa u prahu Dolcela
1 ipo naranča (srednje velicine)
3-4 Džem marelica Podravka
1/2 l Slatko vrhnje Dolcela 5+
30 dag otopljene čokolade za kuhanje
malo mlijeka i malo ruma

PRIPREMA:
1. Jaja dobro stući sa šećerom.
Brašno pomijesati sa praskom za pecivo.Dodati vrhnje te postepeno sipati braso,na kraju dodati kakao.
Peći oko 30 min na 175°C.
2. Kada je biskvit pečen,prerezati ga po dužini na pola.Jedan dio vratiti u pleh,drugi dio odmah topao izmrviti u posudu.Naranču i marmeladu dobro izmiksati ili isjeckati u sjeckalici da bude jednolicna masa.To dodati u izmrvljeni biskvit.U to jos dodati pola čase šecera prokuhanog u pola čase vode.Zaliti s tim i rukama dobro umijestit nadjev,kasnije nastaviti stapnim mikserom da bude gusta glatka smjesa.
3. Biskvit koji je u plehu dobro poskropiti sa mlijekom i rumom koje smo zajedno pomijesali.Na to ravnomjerno nanesemo nadjev koji smo predhodno napravili.Sve to cemo zaliti cokoladnim ganazom koji cemo napraviti tako da čokoladu rastopimo u slatkom vrhnju.Paziti da ne provre,10-15 min prohladiti i samo izliti na kolač.Ohladiti preko noci.

POSLUŽIVANJE:
Dobro ohladiti, idealna protuteza kavi.
U slast! :)

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar