utorak, 15. ožujka 2016.

Cao-Cao kocke




Jako jednostavan i jako brz kolač, okusom i mirisom neodoljivo podsjeća na Cao-Cao koji smo svi jeli ko klinci i jedemo još uvijek. :)

SASTOJCI:
Biskvit:
230g Pšenično glatko brašno Podravka
160g šećer
45g Kakao u prahu Dolcela
4g sode bikarbone
40ml ulja
200ml vode
1 žličica octa
1 velika žlica ruma
prstohvat soli
Krema:
100ml vrhnja za šlag
50g čokolade za kuhanje
40g bijele čokolade

PRIPREMA:
1. Koristila sam mali kalup 21cm*25cm, za veći kalup samo poduplajte smjesu. Prvo promiješajte sve suhe sastojke, brašno, šećer, soda bikarbonu i kakao. Zatim prtohvat soli i dodajte vodu, ocat i ulje, te rum. Ja obično za ovo ne koristim mikser nego sve sastojke izmiješam pjenjačom da dobijem gustu ujednačenu smjesu.

2. Pleh namazati maslacem, staviti papir za pečenje te ravnomjerno rasporediti smjesu u kalup. Peći na 190°C 25-30min, probati čačkalicom kad je pečeno. Kolač ostavit da se ohladi.
3. u manjoj posudici zagrijati vrhnje za šlag, maknuti s vatre te mu dodati čokoladu. Miješati dok se ne rastopi, te dobivenom kremom preliti ohlađeni biskvit. Po želji možete otopiti na pari bijelu čokoladu te s njom malo prošarati po kolaču. :)

POSLUŽIVANJE:
Poslužiti kad je dobro ohlađen. Rezati na kocke. Nama se najviše dopao idući dan onako hladan iz friždera :)

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar