SASTOJCI:
oko 50 dag petit keksa (1 kutija)
1l mlijeka
2 vrećice pudinga od čokolade ili vanilije
12,5 dag putra
4 žličice šećera (ili nekog drugog zaslađivača)
10 dag tamne čokolade
korica nešpricane naranče (može i ne mora)
1l mlijeka
2 vrećice pudinga od čokolade ili vanilije
12,5 dag putra
4 žličice šećera (ili nekog drugog zaslađivača)
10 dag tamne čokolade
korica nešpricane naranče (može i ne mora)
Glazura:
10 dag čokolade
2-3 žlice ulja (može i suncokretovo, može i kokosovo)
2-3 žlice ulja (može i suncokretovo, može i kokosovo)
PRIPREMA:
1.Pomiješajte vrećice pudinga s malo toplog mlijeka, a posebno zakuhajte mlijeko, dodajte šećer, čokoladu i prema želji koricu i aromu naranče u mlijeko pa dodajte puding i cijelo vrijeme miješajte da se puding skuha, a onda umiješajte putar
2.Rasporedite kekse u kalup i zalijte toplom smjesom. Zatim posložite drugi red pa zalijte smjesom i tako slažite dok ne potrošite smjesu. Na vrhu neka vam ostanu keksi.
3.Pripremite glazuru tako da otopite čokoladu (možete i u mikrovalnoj) i dodajte malo ulja. Promiješajte i mlakom glazurom zalijte vrh kolača. Pustite da se kolač ohladi.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar