SASTOJCI:
Tijesto:
3 jaja
10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
13 jušnih žlica ulja (180 ml)
16 jušnih žlica brašna (300 g)
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
13 jušnih žlica ulja (180 ml)
16 jušnih žlica brašna (300 g)
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Krema:
250 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
1 veću žlicu ruma
200 ml mlijeka
čašu od 200 ml kristal šećera
100 g čokolade za kuhanje
1 veću žlicu ruma
200 ml mlijeka
čašu od 200 ml kristal šećera
Ostalo:
300 g krupnije mljevenog kokosa
PRIPREMA:
1. Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
2. Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
3. Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
4. Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno
2. Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
3. Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
4. Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno
POSLUŽIVANJE:
Ja kokos stavim u jedan dublji tanjur, kremu ostavim u lončiću, uzmem dvije viljuške: jednu za kokos, a drugu za kremu. Uzmem viljuškom kocku biskvita, umočim kvalitetno u kremu, podignem, malo sačekam trenutak da kapne višakkreme, stavim kocku na kokosovo brašno i izvučem ovu viljušku. Drugom viljuškom nabacam kokos po kockici, uhvatim ju viljuškom ispod i prebacim na tacnu.
Ako se pred kraj krema zgusne obavezno ju malo podgrijem jer tako biskvit popije više kreme pa čupavci budu sočniji. :)
Ako se pred kraj krema zgusne obavezno ju malo podgrijem jer tako biskvit popije više kreme pa čupavci budu sočniji. :)
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar