SASTOJCI:
300 g šećera
300 g badema
500 g šećera (za sirup)
2,5 dl vode
1 limun
šećer u prahu, seckani badem ili kakao prah (za valjanje)
300 g badema
500 g šećera (za sirup)
2,5 dl vode
1 limun
šećer u prahu, seckani badem ili kakao prah (za valjanje)
PRIPREMA:
2. Pripremite sirup od šećera, vode i limunovog soka. Ostavite da ključa oko 5 minuta, pa ohladite.
3. Od dobijenog testa oblikujte bombice i svaku umočite u sirup, zatim uvaljajte u šećer u prahu, kako prah ili seckan badem.
1. Pomešajte šećer i badem, i dodajte po malo vode da se dobije kompaktna masa.
2. Pripremite sirup od šećera, vode i limunovog soka. Ostavite da ključa oko 5 minuta, pa ohladite.
3. Od dobijenog testa oblikujte bombice i svaku umočite u sirup, zatim uvaljajte u šećer u prahu, kako prah ili seckan badem.
Izvor: pressonline.rs
Nema komentara:
Objavi komentar