ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Kolač fantazija



SASTOJCI:
120g maslaca
100g šecera
2 jaja
1 1 žlica kakaa u prahu Dolcela
1 prasak za pecivo
4žlice marmelade od malina,
3dcl mlijeka
150g cokolade za kuhanje
10 Gussnel Dolcela (gustin)

PRIPREMA:
1. Za biskvit:
Masalac i šećer tucite s mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje te dobro izmiksajte. Dodajte prasak za pecivo i gusnelom , kakaom. dobro izmiješajte te dodajte rastopljenu čokoladu
Smjesu rasporedite u kalup 20×30 kojeg ste prethodno obložili papirom za pećenje i pecite na 180°C oko 10 – 15 min. Provjerite čačkalicom.
Ostavite da se ohladi te premažite cijelu površinu sa marmeladom po želji .Narežite na kocke i stavite u zamrzivač dok pripremate smjesu

2. U manji lončić stavite mlijeko i gusnellda se topi na laganoj vatri. Pazite da vam mlijeko ne zakipi. Maknite s vatre te miješajte . Ostavite da se malo ohladi. Kocke u smjesu te prelijte cokoladom stavite da se ohlade u hladnjak.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar