srijeda, 30. ožujka 2016.

Mocha fudge torta



SASTOJCI:
Biskvit:
5 jaja
7 zlica secera
1 prasak za pecivo
4 zlice kakaa
3 zlice brasna
2 zlice mljevenih oraha ili pecana
2 zlice vode
Fil:
0.5 l slaga
5 zlica secera u prahu
4 male zlice instant kave u prahu

PRIPREMA:
Izrada biskvita:
1. Izradite bjelanjke u cvrsti snijeg pa im dodajte secer i nakon toga zumanjke.
2. U dobro izradenu smjesu dodajte prasak za pecivo i brasno. Dobro izradite.
3. Polako dodavajte kakao ( sto tamniji to bolji, ja sam koristila 100 %, ali ako nemate, nema veze) i nakon njega orase ili pecane.
4. Izlijte smjesu u namascen i pobrasnit lim i pecite u unaprijed zagrijanoj pecnici na 180 C dok se rubovi ne odvoje od kalupa ili testirajte cackalicom. Pazite da ne prepecete biskvit.

Izrada fila:
5. Dobro izradite sve sastojke i miksajte dok smjesa ne postane “tvrda” (stiff).
Filovanje
6. Presjecite biskvit na pola pa filujte kremom.
7. Ostatak kreme potrosite na premazivanje ostatka torte. Ukrasite po zelji.

POSLUŽIVANJE:
Tortu ohladite u frizideru 1 sat ili duze prije posluzivanja.
Za fil mozete koristiti vec gotov kupljen slag ili izraditi Hopla ili Hole i slicne slagove (koji vec koristite).
Ako nemate instant kave u prahu mozete koristiti Nescaffe ali ju prije dodavanja u slag izmrvite u prah pomocu zlice. Kolicinu secera takoder mozete prilagoditi ukusu.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar