SASTOJCI:
Biskvit:
5 jaja
7 zlica secera
1 prasak za pecivo
4 zlice kakaa
3 zlice brasna
2 zlice mljevenih oraha ili pecana
2 zlice vode
7 zlica secera
1 prasak za pecivo
4 zlice kakaa
3 zlice brasna
2 zlice mljevenih oraha ili pecana
2 zlice vode
Fil:
0.5 l slaga
5 zlica secera u prahu
4 male zlice instant kave u prahu
5 zlica secera u prahu
4 male zlice instant kave u prahu
PRIPREMA:
Izrada biskvita:
1. Izradite bjelanjke u cvrsti snijeg pa im dodajte secer i nakon toga zumanjke.
2. U dobro izradenu smjesu dodajte prasak za pecivo i brasno. Dobro izradite.
3. Polako dodavajte kakao ( sto tamniji to bolji, ja sam koristila 100 %, ali ako nemate, nema veze) i nakon njega orase ili pecane.
4. Izlijte smjesu u namascen i pobrasnit lim i pecite u unaprijed zagrijanoj pecnici na 180 C dok se rubovi ne odvoje od kalupa ili testirajte cackalicom. Pazite da ne prepecete biskvit.
2. U dobro izradenu smjesu dodajte prasak za pecivo i brasno. Dobro izradite.
3. Polako dodavajte kakao ( sto tamniji to bolji, ja sam koristila 100 %, ali ako nemate, nema veze) i nakon njega orase ili pecane.
4. Izlijte smjesu u namascen i pobrasnit lim i pecite u unaprijed zagrijanoj pecnici na 180 C dok se rubovi ne odvoje od kalupa ili testirajte cackalicom. Pazite da ne prepecete biskvit.
Izrada fila:
5. Dobro izradite sve sastojke i miksajte dok smjesa ne postane “tvrda” (stiff).
Filovanje
6. Presjecite biskvit na pola pa filujte kremom.
7. Ostatak kreme potrosite na premazivanje ostatka torte. Ukrasite po zelji.
Filovanje
6. Presjecite biskvit na pola pa filujte kremom.
7. Ostatak kreme potrosite na premazivanje ostatka torte. Ukrasite po zelji.
POSLUŽIVANJE:
Tortu ohladite u frizideru 1 sat ili duze prije posluzivanja.
Za fil mozete koristiti vec gotov kupljen slag ili izraditi Hopla ili Hole i slicne slagove (koji vec koristite).
Ako nemate instant kave u prahu mozete koristiti Nescaffe ali ju prije dodavanja u slag izmrvite u prah pomocu zlice. Kolicinu secera takoder mozete prilagoditi ukusu.
Za fil mozete koristiti vec gotov kupljen slag ili izraditi Hopla ili Hole i slicne slagove (koji vec koristite).
Ako nemate instant kave u prahu mozete koristiti Nescaffe ali ju prije dodavanja u slag izmrvite u prah pomocu zlice. Kolicinu secera takoder mozete prilagoditi ukusu.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar