srijeda, 9. ožujka 2016.

Kokosanci


Ideja za naslov inspirirana crtanim filmom "Kako je Gru ukrao mjesec", oni koji prate crtiće će znati. Ustvari se zovu kokos macarons ali nemaju nikakve veze sa "onim" makaronsima, osim šta su bolji od njih. :)

SASTOJCI:
2 bjelanjaka od večih jaja
7 ravnih žlica šećera u prahu
12 punih žlica kokosa

PRIPREMA:
1. Bjelanjke malo slupajte žicom tek da malo zapjene, stavite prosijani šećer u prahu i opet razbijte sve grudice da dobijete kao pastu. Tada stavljajte kokos i izmiješajte žicom.
Točna količina kokosa ovisi o veličini bjelanjaka a i o kokosu. Uglavnom gusta masa mora biti kompaktna ali ipak vlažna za raditi loptice.
2. Izradite loptice (moje oko 8-10 g) između dlanova i stavite na pek papir. Pecite 20 min na 170 C.
Izvana budu hrskavi a unutra sočni i mekani.
3. Recept je odavde, kaže da može i sa lješnjacima, mora da su super i takvi.

POSLUŽIVANJE:
Možda bi se mogli spajati čokoladom a i svačim drugim.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar