ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

Poljska krempita





SASTOJCI;
Za žutu koru:
2 šoljice brašna,
pola šoljice šećera u prahu,
kesica praška za pecivo,
kašičica vanilin šećera,
200 g putera,
4 žumanceta,
rendana kora od pola limuna,
100 g oraha i
100 g džema od ribizla.

Za bijelu koru:
6 bijelanaca,
1,5 kašičica šećera u prahu i
2 kašike gustina.

Za krem:
3 šoljice mlijeka,
4 kašike brašna,
2 kašike gustina,
2 žumanceta,
kašičica vanilin šećera,
200 g putera i
50 g listića badema za posipanje.

PRIPREMA:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i vanilu, dodajte puter umućen sa šećerom, žumancima i limunovom korom, zamijesite tijesto, umotajte u foliju i ohladite u frižideru.

Posle 30 minuta razvijte oklagijom, stavite u pleh obložen masnim papirom, premažite džemom i pospite orasima.

Pecite u rerni na 100 stepeni 10 minuta sa odškrinutim vratima rerne, povećajte temperaturu na 160 stepeni, zatvorite rernu i pecite još 30 minuta.

Za to vrijeme, mikserom umutite snijeg od bijelanca, postepeno dodajte šećer u prahu i gustin, pa osušite dva tanke kore na poleđini pleha.

Polovinu mlijeka umutite sa žumancima, brašnom i gustinom.

Ostatak mlijeka prokuhajte sa šećerom i vanilom, sipajte umućena žumanca i mješajte dok se ne zgusne.

Sklonite s ringle, sasvim ohladite, dodajte omekšali puter i mutite dok ne postane glatko.

Žutu koru prepolovite, prvi dio pokrijte bijelom koricom, nafilujte kremom, poklopite drugom žutom i bijelom korom, pospite listićima badema, ohladite i isecite na kocke.

Izvor: istinito.net

Nema komentara:

Objavi komentar