Ovaj recept me je toliko iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom, da sam kasno uveče, napustivši internet, gde sam pronašla ovaj recept, rešila da ga odmah i napravim. Sastojke za njega ima uglavnom svaka domaćica u svojoj kuhinji. Iznenađujući lako, bez po muke, dobila sam ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima. Probajte i vi, toplo preporučujem. Nežan i ukusan kolač sa kakaoom.
SASTOJCI:
– 1 čaša (200 ml) mleka
– 1 čaša šećera
– 1 čaša zejtina
– 4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa
Sve sastojke umutiti mikserom.
Podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati:
– 2 jajeta
– 1 čašu brašna
– 1 kesicu praška za pecivo
– vanil šećer (po ukusu)
– Promešati mikserom.
– 1 čaša zejtina
– 4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa
Sve sastojke umutiti mikserom.
Podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati:
– 2 jajeta
– 1 čašu brašna
– 1 kesicu praška za pecivo
– vanil šećer (po ukusu)
– Promešati mikserom.
PRIPREMA:
Tepsiju namažite uljem (ili stavite papir za pečenje) i izručite smesu sa brašnom i jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač gotov: ako je čačkalica suva, kolač je pečen. Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa prvim delom smese. Neka odstoji sat-dva, i isecite ga na komade. Ja sam ga tako ostavila da prenoći. Ujutro sam probala. Kolač je ispao ukusan i neuobičajeno nežan, prosto se topi u ustima.
Izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar