petak, 18. ožujka 2016.

Trostruki užitak





SASTOJCI:
Kora:
6 jaja
150 gr. šećera
150 gr. mljevenih oraha
2 kasike prezli
2 kasike brašna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 l. mlijeka
250 gr. šečera
6 žumanjca
2 kesice pudingaod vanile
250 gr. margarina
100 gr. ” Menaz ” cokolade
200 gr. petit keksa
malo mleka za natapanje keksa
Dekoracija:
200 gr. šlaga

PRIPREMA:
1. Kora:
Belanca umutiti sa secerom u cvrst sneg, dodati orahe, prezle, brasno i prasak za pecivo pa sve lagano sjediniti varjacom.

2. Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 30 min na 180 stepeni.

3. Fil:
Odvojiti malo mleka i sa njim umutiti zumanca i prah za puding. Ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

4. Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom.

5. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati na pari otopljenu cokoladu.

6. Filovanje:
Koru premazati zutim filom.

7. Preko zutog fila poredjati keks prethodno natopljen u mleko.

8. Zatim preko keksa naneti cokoladni fil.

9. Slag umutiti prema uputstvu sa kesi i premazati ceo kolac.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar