SASTOJCI:
Kora:
6 jaja
150 gr. šećera
150 gr. mljevenih oraha
2 kasike prezli
2 kasike brašna
1 kesica praska za pecivo
150 gr. šećera
150 gr. mljevenih oraha
2 kasike prezli
2 kasike brašna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 l. mlijeka
250 gr. šečera
6 žumanjca
2 kesice pudingaod vanile
250 gr. margarina
100 gr. ” Menaz ” cokolade
200 gr. petit keksa
malo mleka za natapanje keksa
250 gr. šečera
6 žumanjca
2 kesice pudingaod vanile
250 gr. margarina
100 gr. ” Menaz ” cokolade
200 gr. petit keksa
malo mleka za natapanje keksa
Dekoracija:
200 gr. šlaga
PRIPREMA:
1. Kora:
Belanca umutiti sa secerom u cvrst sneg, dodati orahe, prezle, brasno i prasak za pecivo pa sve lagano sjediniti varjacom.
2. Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 30 min na 180 stepeni.
3. Fil:
2. Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 30 min na 180 stepeni.
3. Fil:
Odvojiti malo mleka i sa njim umutiti zumanca i prah za puding. Ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
4. Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom.
5. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati na pari otopljenu cokoladu.
6. Filovanje:
Koru premazati zutim filom.
7. Preko zutog fila poredjati keks prethodno natopljen u mleko.
8. Zatim preko keksa naneti cokoladni fil.
9. Slag umutiti prema uputstvu sa kesi i premazati ceo kolac.
4. Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom.
5. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati na pari otopljenu cokoladu.
6. Filovanje:
Koru premazati zutim filom.
7. Preko zutog fila poredjati keks prethodno natopljen u mleko.
8. Zatim preko keksa naneti cokoladni fil.
9. Slag umutiti prema uputstvu sa kesi i premazati ceo kolac.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar