petak, 18. ožujka 2016.

Mokri kolač, toliko jednostavan i sočan da ćete ga poželjeti svaki dan





Tražite neki jednostavni kolač čija priprema kratko traje? Na pravom ste mjestu. Kod pripreme ovog kolača ne trebate vaditi čak niti vagu. Kad sam bila mala, ovo mi je bio jedan od omiljenih kolača. Sočan je i ukusan, a namirnice za njega vjerojatno najčešće imate kod kuće. Evo što vam treba:

SASTOJCI:
Tijesto:
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Za preljev:
2 ½ dl mlijeka
10 žlica šećera
Za premaz gore:
3 šlaga

PRIPREMA:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žutanjke miksajte mikserom najvećom brzinom dodajući šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i kakao. Kad se svi sastojci dobro povežu dodajte i snijeg od bjelanjaka mješajući najmanjom brzinom. Snijeg u smjesu možete umiješati čak i žlicom. U podmazanu tepsiju izliti smjesu i staviti peći na 180 °C. Još topli biskvit preliti sa hladnim prelivom. Na hladno staviti šlag i potpuno ohladiti. Ako slažete ovaj kolač u proljeće možete staviti na šlag i svježe jagode narezane na komadiće.

Izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar