petak, 11. ožujka 2016.

Čokoladne kocke s jabukama


Fin sočni kolač s jabukama i čokoladom.

SASTOJCI:
5 jaja
1,5 dcl secera
1 vanili secer
2dcl ulja
malo amareta ili ruma
200 g brasna
40 g kakaa
1 pec. prasak
Fil:
6-7 srednjih jabuka
1dcl vode
150 g secera...ovisi o kiselini jabuka
3 kasike amareta ili ruma... ja sam stavila amareto
100 g cokolade
200 g maslaca
Preljev:
1,5-2 dcl soka od jabuke ... ja sam stavila mix jabuke, jagode, narandje...
Ganache
150 g vrhnja za kuhanje
150 g cokolade

PRIPREMA:
1. Umutite jaja sa secerom i vanili secerom.
Dodajte ulje, amareto ili rum, kakao i brasno pomijesano s praskom za pecivo.
I lagano umijesajte u smjesu.
2. Smjesu sipati u podmazan malo veci pleh jer se dosta dobije od te kolicine i peci nekih 30 min na 200 stupnjeva.
3. Kad je gotovo i ohladjeno presjecite biskvit na pola.
4. Jabuke ogulite i nasjeckajte na kockice pokapajte s malo limuna.
Pomijesati sa secerom vodom i amaretom ili rumom, te kuhati dok ne omeksaju.
Iskljuciti vatru i dodati na kockice izrezan maslac i cokoladu.
Sve to jos toplo stavite u multipraktik da se sve spoji u kasu.
5. Gornji dio kore izmrviti i umijesati u fil s jabukama.
6. Donju koru vratiti u tepsiju, pa preliti sokom od jabuka ili nekim drugim slicnim .
Premazati s filom od jabuka i biskvita te ostaviti na hladnom da se stisne.
7. Staviti vhnje za kuhanje na laganu vatru i kad se ugrije skloniti s vatre te umijesati cokoladu.
Preliti preko kolaca i ostaviti da se ohladi najbolje preko noci.

POSLUŽIVANJE:
Kolač je preuzet s malim izmijenama iz časopisa Bakini slatkiši.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar