utorak, 15. ožujka 2016.

Kokos kraljica


Kokos torta, raj za nepce u bilo koje godišnje doba. :)

SASTOJCI:
KORA:
2 bjelanjka
3 velike zlice secera
1 velika (ravna ) zlica brasna
1 velika (ravna) zlica gustina
1 velika (ravna) zlica kako
1 mala zlica praska za pecivo
1 velika zlica ulja
1 velika zlica mlijeka
1 velika zlica ruma (po zelji)
(ovakve kore raditi 3x , svaku koru peci zasebno)
smjesa je za kalup promjera 24 cm
FIL- I:
GANACHE:
200 ml slatkog vrhnja (ja sam koristila meggle)
150 gr tamne cokolade
FIL- II:
1 L mlijeka
1 puding okusa slatkog vrhnja
60 gr gustina
8 velikih zlica secera
150 gr kokosa
10 gr mljevene zelatine
3 dcl tuceno slatko vrhnje ( meggle)

PRIPREMA:
1. KORA:
Pjenasto umutiti 2 bjelanjka i 3 kasike secera dok ne dobjete cvrsti snijeg. Ostavite mikser i dalje mijesajte rucno. Lagano umijesajte prvo tekuce sastojke pa praskaste da se sve fino sjedini!
Smjesu izlijte u kalup promjera 24 cm (u kalup obavezno stavite pek papir) i pecite na 160 °C 15-20 min.
Pek papir skidate sa kore tek kada se kora potpuno( zajedno sa ganache) ohladi!Oprez kore su osjetljive stoga polahko skidajte pek papir.
Ovakve kore pravite 3x.
Svaku koru polijete odmah 1/3 ganachea i ostavite da se hladi.
Ja kore inace pravim dan ranije pa ih je jednostavnije slagati inace. Vi ih mozete staviti u skrinju na 10-tak minuta da se brzo ohlade.

2. GANACHE:
U 200 ml slatkog vrhnja izlomit 150 gr tamne cokolade i kuhati na laganoj vatri dok se cokolada ne istopi. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi te preliti preko kora.

3. KREMA:
Od 1L mlijeka rodvojiti 1dcl u koju cete potopiti zelatinu da nabubri i ostavite sa strane. Odvojite i 2 dcl mlijeka za pomijesati puding i gustin.
Ostatak mlijeka zakuhati zajedno sa secerom i kokosom.
Kad zakuha dodati smjesu pudinga i gustina,jos malo kuhati i maknuti sa sporeta. U vrucu smjesu dodati rastopljenu zelatinu i dobro promijesati da se smjesa sjedini. Kremu ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mijesanje.
U ohladjenu kremu dodati tuceno slatko vrhnje i lagano (rucno)promijesati da se sve fino sjedini.
4. OSTALO:
REDATI:
KORA-GANACHE-KREMA-
KORA GANACHE-KREMA-
KORA-GANACHE-KREMA-
ZAVRSNA KREMA PO ZELJI

(ja radim krema od vanilije ali necete pogrijesit ni s nekom drugom varijantom cokoladne ili vanilija kreme)

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar