nedjelja, 27. ožujka 2016.

Torta kao ruska kapa





SASTOJCI:
TIJESTO
6 jaja
6 žlica šečera
8 žlica mekog brašna
3 žlice kakaa
2 žličice prašak za pecivo
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
prstohvat soli

ZA PRELITI KORE
0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka

KREMA
2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
8dcl mlijeka
15 dkg šečera
15 dkg bijele čokolade
20 dkg maslaca

GLAZURA
100g čokolade
60ml slatkog vrhnja
kokos za ukrasiti stranice

PRIPREMA:
1. Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.

2. KREMA
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.

3. GLAZURA
Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
4. Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.

5. Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.

POSLUŽIVANJE:
Tortu poslužite uz čaj, kavu i osmjeh! Gosti će biti oduševljeni!

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar