SASTOJCI:
TIJESTO
6 jaja
6 žlica šečera
8 žlica mekog brašna
3 žlice kakaa
2 žličice prašak za pecivo
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
prstohvat soli
6 žlica šečera
8 žlica mekog brašna
3 žlice kakaa
2 žličice prašak za pecivo
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
prstohvat soli
ZA PRELITI KORE
0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka
KREMA
2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
8dcl mlijeka
15 dkg šečera
15 dkg bijele čokolade
20 dkg maslaca
8dcl mlijeka
15 dkg šečera
15 dkg bijele čokolade
20 dkg maslaca
GLAZURA
100g čokolade
60ml slatkog vrhnja
kokos za ukrasiti stranice
60ml slatkog vrhnja
kokos za ukrasiti stranice
PRIPREMA:
1. Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.
Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.
2. KREMA
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.
3. GLAZURA
Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
4. Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
5. Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.
POSLUŽIVANJE:
Ohladite prije posluživanja.
POSLUŽIVANJE:
Tortu poslužite uz čaj, kavu i osmjeh! Gosti će biti oduševljeni!
Izvor: Coolinarika
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar