SASTOJCI:
Kora:
4 jaja
1dl ulja
1dl mlijeka
salica ipo brasna
salica secera
1 prasak za pecivo
1dl ulja
1dl mlijeka
salica ipo brasna
salica secera
1 prasak za pecivo
Kokos krema:
5dl mlijeka
1 vanilin secer
salica secera
2 zlice brasna
100gr kokosovog brasna
zlica linolada milk
1 vanilin secer
salica secera
2 zlice brasna
100gr kokosovog brasna
zlica linolada milk
Dodatno:
2 zlice Nutelle
PRIPREMA:
1. Mikserom izmijesati jaja, secer, mlijeko i ulje, U to dodati brasno i prasak za pecivo. Izliti u zdjelu (moja je mala, nekih 30x15) na papir za pecenje i peci na prethodno zagrijanoj pecnici na 200C 25min (da budete sigurni probodite vilicom da vidite da li je peceno jer s vana ne porumeni previse).
2. Dok se kora pece staviti mlijeko, secer i vanilin secer da provre. Dodati brasno i kokos pa sve mijesati nekih 5min dok se ne zgusne i na kraju dodati malo bijele linolade po zelji, pa ostaviti da se ohladi.
3. Kada je sve gotovo i ohladjeno, koru izvaditi i prerezati na dva dijela. Jedan dio vratimo u zdjelu i premazemo ga istopljenom nutellom pa preko premazemo sa pola smjese od kokosa. Preko ide drugi dio kore i na to ostatak kokosa.
Staviti u frizider sat vremena da se sve stisne i to je to.
Staviti u frizider sat vremena da se sve stisne i to je to.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar