petak, 18. ožujka 2016.

Ledena višnja





SASTOJCI:
Biskvit:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3,5 žlice glatkog brašna
Preljev:
1dl mlijeka
1 vanil šećer
Krema:
8 dl mlijeka
5 žutanjaka
20 dag šećera
1 vanil šećer
6 žlica glatkog brašna
10 dag margarina s okusom vanilije
Dodatno:
500ml vrhnja za šlag
ribana čokolada
džem od višanja

PRIPREMA:
Biskvit:
1. Istucite na najvećoj brzini miksera čvrst snijeg od bjelanjaka, postepeno dodavajući šećer, čim se bjelanjci počnu pjeniti.
2. Smanjite na najmanju brzinu i dodajte brašno. Miješajte kružnim pokretima oko 5-10 sekundi dok se brašno ne sjedini sa bjelanjcima.
3. Stavite u namašćen lim (po želji možete peći i na papiru), rasporedite smjesu.
4. Pecite na 180°C, dok se površina ne počne rumeniti.
5. Vruć biskvit prelijte vrelim preljevom.
Ohladite ga.

Krema:
1. Od ukupnog mlijeka odvojite dio (3-4 dl), pa u njemu razmutite šećer, žutanjke, vanil šećer i brašno.
2. Ostatak mlijeka stavite da zavrije.
3. Kad je zavrilo, ukuhajte (na laganoj vatri zbog žutanjaka) razmućenu smjesu.
4. Ohladite i u hladno dodajte izrađen omekšali margarin.

Redoslijed slaganja:
1. Biskvit premažite džemom od višanja, na to stavite kremu, istučeno slatko vrhnje i naribajte čokoladu.
Ideja: ako nemate džem od višanja, možete i uzeti kompot. Višnje sameljite u mašini za mljevenje mesa (ili sjeckalici, ali da ostanu krupniji komadi), a sok od kompota zašećerite po želji, i nadopunite vodom (ako je potrebno) da bude 5dlsoka. U taj sok ukuhajte 1 puding od vanilije i ubacite u njega višnje. Vrelo preliti preko hladnog biskvita. Biti će jednako ukusno.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar