srijeda, 16. ožujka 2016.

Čokoladni bez brašna


SASTOJCI:
6 jaja
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
150 g čokolade u prahu
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
glazura
200 g čokolade za kuhanje
maslac ili vrhnje za šlag

PRIPREMA:
Žutanjke umiksati sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati orahe i čokoladu u prahu + prašak za pecivo.

Istući bjeljanke u posebnoj posudi i umješati u smjesu.

Peći na 180 stupnjeva oko pola sata.

Preliti glazurom.

U receptu se glazura radila sa 400ml vrhnja za šlag s 200 g čokolade za kuhanje no meni je to bilo previše glazure u omjeru s kolačem,

pa sam drugi put napravila klasičniju glazuru: 200g čokolade za kuhanje sa 100tinjak grama maslaca i malo mlijeka

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar