srijeda, 23. ožujka 2016.

Pekarske kiflice, mekane kao duša (Bez jaja i mleka)





Od testa za ove kiflice možete napraviti i pekarski kruh, napravite loptice, premažite ih uljem, pospite sa soli i ostavite da nadodđu, a onda ih pecite dok ne porumene. :)

SASTOJCI:
1200 gr. brasno
600 ml. mineralne vode
100 ml. mlaka voda
200 ml. ulje
1 1/2 zlica kvasac
1 zlica secer
1 zlica sol
3 zlice ulje
krupna sol
100 gr. margarin

PRIPREMA:
1. U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac sa zlicu secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje
2. Brasno promesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac ,mineralnu vodu koju ste zagrejale da bude mlaka i ulje i zamjesite glatko testo
3. Premazite ga malo uljem i ostavite da nadodje
4. Kidajte loptice velicine breskve ,rasukajte cetvrtasto, zasecite nozom i premazite malo margarinom 
Ovako i zarolajte
5. Redite u pouljen pleh
6. Premazite ih uljem i pospite krupnom soli slika i ostavite da nadodju
7. Pecite u zagrejanu pec na 180 stupnjeva dok porumene
8. Odma ih premazite s malo uljem da imaju ljepi sjaj
9. Dobar tek! :)

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar