SASTOJCI:
500 ml mleka,
puding od karamele,
3 kašike espreso kafe u prahu,
75 g šećera,
80 g putera,
250 g čokoladnih kolačića,
5 listova belog želatina,
800 g šlaga,
4 kesice vanilin šećera i kakao za posipanje.
puding od karamele,
3 kašike espreso kafe u prahu,
75 g šećera,
80 g putera,
250 g čokoladnih kolačića,
5 listova belog želatina,
800 g šlaga,
4 kesice vanilin šećera i kakao za posipanje.
PRIPREMA:
Skuvajte 125 ml mleka sa šećerom, kafom i pudingom. U drugoj posudi prokuvajte ostatak mleka, sklonite s ringle, umešajte puding i kuvajte još minut. Sipajte u činiju, prekrijte folijom i ohladite.
Kolačiće izmrvite oklagijom, pomešajte sa otopljenim puterom, stavite na dno kalupa za tortu, malo utapkajte prstima i ohladite 30 minuta.
Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte 400 g šlaga i dobro promešajte.
Ohlađen puding kratko izmiksajte, sjedinite sa šlagom, nafilujte koru i ostavite u frižideru tokom noći. Ostatak šlaga pomešajte sa vanilin šećerom, filujte tortu, pospite kakaom i servirajte.
Kolačiće izmrvite oklagijom, pomešajte sa otopljenim puterom, stavite na dno kalupa za tortu, malo utapkajte prstima i ohladite 30 minuta.
Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte 400 g šlaga i dobro promešajte.
Ohlađen puding kratko izmiksajte, sjedinite sa šlagom, nafilujte koru i ostavite u frižideru tokom noći. Ostatak šlaga pomešajte sa vanilin šećerom, filujte tortu, pospite kakaom i servirajte.
Izvor: Istinito.net
Nema komentara:
Objavi komentar