SASTOJCI:
Biskvit:
3 kom jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
2 žlice ulja
1 kom praška za pecivo
3 žlice oraha ili čokolade u prahu- po želji
2 dcl čokoladnog mlijeka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
2 žlice ulja
1 kom praška za pecivo
3 žlice oraha ili čokolade u prahu- po želji
2 dcl čokoladnog mlijeka
Temeljna krema:
1l mlijeka
250 gr šećera
1 žlica gustina
3 kom pudinga od vanilije
100gr margarina
100gr milka čokolade sa mljevenim keksom ili lješnjakom
0,5 l vrhnja za šlag
100 gr čokolade za kuhanje
50gr napolitanke-samljevene
250 gr šećera
1 žlica gustina
3 kom pudinga od vanilije
100gr margarina
100gr milka čokolade sa mljevenim keksom ili lješnjakom
0,5 l vrhnja za šlag
100 gr čokolade za kuhanje
50gr napolitanke-samljevene
PRIPREMA:
1. Biskvit: Odvojiti žumance i bjelance, žumance izmiksati sa šećerom i dodati ostale sastojke. Na kraju lagano umješati šaum. Peći na 180 stupnjeva u manjem plehu 20×30 cm. Pečen kolač preliti mlakim čokoladnim mlijekom.
2. Krema: U 1 litar mlijeka skuhati šećer, gustin, i puding koje smo predhodno pomješali sa malo mlijeka. U hladno izmiksati margarin i podijeliti na dva dijela. U jednu polu dodati otopljenu čokoladu sa keksom, u drugi dio dodati napolitanke.
3. Čokoladu za kuhanje otopiti i dodati 4 kašike umućenog šlaga.
4. Slagati: biskvit + krema sa napolitankama + krema sa čokoladom + preliti otopljenom čokoladom i malo staviti u frižider da se čokolada stisne + zatim preliti izmiksanim šlagom sa malo čokoladnog mlijeka i ukrasiti po želji . (ja sam narendala čokoladu)
2. Krema: U 1 litar mlijeka skuhati šećer, gustin, i puding koje smo predhodno pomješali sa malo mlijeka. U hladno izmiksati margarin i podijeliti na dva dijela. U jednu polu dodati otopljenu čokoladu sa keksom, u drugi dio dodati napolitanke.
3. Čokoladu za kuhanje otopiti i dodati 4 kašike umućenog šlaga.
4. Slagati: biskvit + krema sa napolitankama + krema sa čokoladom + preliti otopljenom čokoladom i malo staviti u frižider da se čokolada stisne + zatim preliti izmiksanim šlagom sa malo čokoladnog mlijeka i ukrasiti po želji . (ja sam narendala čokoladu)
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar