SASTOJCI: (12 osoba)
160g Brasno
300g Secera
60g Kakao
130g Butter
120 ml Mlijeko
1 kasikica Sodabikarbona
Malo soli
Pola praska za pecivo
3 Jaja
Cokolade tamna 40% kakao
400 ml sl Slatko vrhnje
50 g Butter
250ml Slatko vrhnje
500g Mascarpone
4 kasike Nutella
300g Secera
60g Kakao
130g Butter
120 ml Mlijeko
1 kasikica Sodabikarbona
Malo soli
Pola praska za pecivo
3 Jaja
Cokolade tamna 40% kakao
400 ml sl Slatko vrhnje
50 g Butter
250ml Slatko vrhnje
500g Mascarpone
4 kasike Nutella
PRIPREMA:
Biskuit je od netherland
Izmiksati butter i secer. Zatim dodati jedno po jedno jaje.Brasno,kakao, prasak i soll Izmiksati i dodati pola kolicine smjesi od jaja , zatim Malo mlijeka pa ostatak brasna i mlijeka.
Zatim ugrijati slatko vrhnje i preliti preko izlomljene cokolade.i u toplo jos dodati Butter i ostaviti da se potpunosti ohladi ali da bude jos tekuce.
Za kremu, izmksati slatko vrhnje pa dodati Mascarpone i na kraju nuttelu. Dobro izmjesati.
Slaganje:
Biskuit, krema od cokolade, krema nutella , krema cokolada , Biskuit i na kraju preliti ostatkom cokoladne kreme.
Izmiksati butter i secer. Zatim dodati jedno po jedno jaje.Brasno,kakao, prasak i soll Izmiksati i dodati pola kolicine smjesi od jaja , zatim Malo mlijeka pa ostatak brasna i mlijeka.
Zatim ugrijati slatko vrhnje i preliti preko izlomljene cokolade.i u toplo jos dodati Butter i ostaviti da se potpunosti ohladi ali da bude jos tekuce.
Za kremu, izmksati slatko vrhnje pa dodati Mascarpone i na kraju nuttelu. Dobro izmjesati.
Slaganje:
Biskuit, krema od cokolade, krema nutella , krema cokolada , Biskuit i na kraju preliti ostatkom cokoladne kreme.
POSLUŽIVANJE:
Hladno posluziti i po mogucnosti sljedeci dan.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar