četvrtak, 24. ožujka 2016.

Nepečena snikers torta - Jednostavna i ukusna!





SASTOJCI:
Za podlogu
100 ml slatke pavlake
50 gr mlečne čokolade
200 gr mlevenog kakao keksa
4 kašike mleka

Za deo sa kikirikijem
120 gr maslaca
150 gr pečenog neslanog kikirikija
50 gr prženog slanog kikirikija
50 gr prah šećera
2 kašike mleka

Za karamel fil
400 ml mleka
40 gr gustina
2 ravne kašike brašna
3 kašike šećera
120 gr maslaca
100 gr mlečnih karamela

Za Ganache krem
150 gr čokolade
100 ml slatke pavlake

PRIPREMA:
Najpre napraviti karamel fil. Od 400 ml mleka uzeti oko 100 ml i izmešati sa gustinom, brašnom i šećerom, a ostatak sipati u duboku šerpu i pustiti da provri. Temperatura bi trebalo da bude srednje jaka, kako mleko ne bi zagorelo. Kada mleko provri, skinuti sa vatre, pa u tankom mlazu umešati umućen gustin, brašno i šećer, zatim vratiti na ringlu i kuvati, uz stalno mešanje, još oko 5 minuta ili dok se masa ne zgusne. Skinuti s vatre i ubaciti karamele, pa mešati dok se u potpunosti ne otope. Fil ostaviti na sobnoj temperaturi da se hladi.
Za podlogu najpre otopiti mlečnu čokoladu na pari i ostaviti je sa strane da se prohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati polovinu mlevenog keksa pa dobro sjediniti. Tome dodati otopljenu mlečnu čokoladu i ostatak keksa pa izmešati dobro, te na kraju preliti mlekom i još jednom umutiti, da masa bude kompaktna. Kalup sa odvojivim ivicama (23 cm) lagano premazati maslacem (dno i stranice), pa na dno utisnuti umućenu masu, poravnati i ostaviti na hladnom, ali ne u frižideru.
Za drugi deo torte, kikiriki usitniti u blenderu, ali ne praviti maslac od njega, nije važno ukoliko bude i većih komadića. Omekšali maslac mutiti sa prah šećerom dok masa ne postane potpuno glatka i kremasta, dodati kikiriki i sjediniti, a zatim dodati i malo mleka i dobro umutiti. Ovu masu premazati ravnomerno preko podloge i staviti kalup u frižider na 30 minuta. Kada se fil od karamela dovoljno ohladio, kremasto umutiti omekšali maslac, pa sjediniti sa filom, dodajući kašiku po kašiku krema maslacu, uz stalno mućenje mikserom. Ovaj krem naneti preko kikiriki sloja u kalupu i vratiti sve u frižider.
Za Ganache krem, izlomiti čokoladu i staviti je u dublju posudu, a slatku pavlaku zagrejati gotovo do vrenja, ali ne pustiti da provri. Preliti čokoladu i mešati dok se ne otopi u potpunosti i krem ne postane sjajan i gladak. Ostaviti Ganache na sobnoj temperaturi oko 10 minuta, pa premazati preko karamel fila i vratiti tortu u frižider na još najmanje 4 sata.

Izvor: korisno.net

Nema komentara:

Objavi komentar