utorak, 15. ožujka 2016.

Bijela čarolija


Može biti torta ali i kolač. U bazu stavite što volite, gotova i ohlađena za cca tri sata... :)


SASTOJCI:
1/2 mlijeka
200 - 250 gr šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
2 Želatine Dolcela
1/2 l Šlaga 5+ Dolcela
100 gr žele bombona
10 kom bananko čokoladica
oko 100 gr nekog keksa, natrganog (napolitanke, moto keks.. što želite)
oko 100 gr Kokosova brašna Dolcela ili ribane čokolade


PRIPREMA:
1. Prokuhati mlijeko sa šećerom, u to dodati pripremljene dvije vrećice želatine. Neka se ohladi i stisne, smjesa bi trebala biti poput tečnog jogurta. Umutiti šlag i sjediniti sa mlijekom. Dodati ostale sastojke. Oblik po želji obložite prozirnom ili alu folijom i obilno namažite maslacem. Pospite krupno ribanom čokoladom ili kokosom. Kao što vidite ja sam posula samo dno nisam stjenke, vi po želji. Izlijte smjesu i ostavite da se sve dobro ohladi. Izvrnite i doradite po želji i volji :)
2. TAJNA:
Ja zakuham samo 2 dl mlijeka sa oba šećera i dodam pripremljenu želatinu da se otopi. Uspem preostalo hladno mlijeko i time skratim postupak hladjenja.
dalje sve isto.
Moja djeca vole ova tri sastojka u njoj pa je tako i pravim, a vi?

Nema komentara:

Objavi komentar