SASTOJCI:
Kore:
1 jaje
2 kasike maslaca
100g brasna
150ml mleka
100g secera
1 prasak za pecivo
2 kasike mlevenog plazma keksa
3 kasike kakaa
2 kasike maslaca
100g brasna
150ml mleka
100g secera
1 prasak za pecivo
2 kasike mlevenog plazma keksa
3 kasike kakaa
Fil:
180g kisele pavlake
100g maslaca
50g secera
6kasika kokosa
6kasika mlevenog plazma keksa
100g maslaca
50g secera
6kasika kokosa
6kasika mlevenog plazma keksa
Preliv:
70g crne cokolade
100ml mleka
kasika gustina
2kasike kakaa
2kasike secera
100ml mleka
kasika gustina
2kasike kakaa
2kasike secera
PRIPREMA:
Umutimo jaje sa secerom. Dodamo maslac i mleko i sjedinimo. Na kraju prosejemo brasno,prasak za pecivo i kakaao. Dodamo i keks. Dobro umutimo i ispecemo dve kore. Kada su tople jaku su mekane i lomljive,stegnu se kada se ohlade. Fil: Umutimo maslac sa secerom. Dodamo i pavlaku. Mesamo varjacom dok se dobro ne sjedine smese. Podelimo na dva dela. U jedan dodamo kokos a u drugi keks. Filujemo torticu: kora-kokos fil pa keks fil pa druga kora. Sipamo u serpicu mleko,gustin,kakao i izlomljenu cokoladu. Mesamo dok se lepo ne sjedini i ne otopi. Prelijemo preko torte.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar