SASTOJCI:
9 belanaca
9 kašika šećera
9 kašika brašna
15 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
9 kašika šećera
9 kašika brašna
15 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
Krem:
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.
Ulupati šećer u prahu sa puterom sobne temperature da bude penasto pa im dodati ohladjen krem.
Otopiti čokoaldu na pari pa dodati u malo više od pola krema, a u drugu, manju polovinu kokos.
Sjediniti i ovim kremovima premazati kore.
Dekorisati po želji.
Kada budete kuvali krem možete čokoladu izlomiti na komadiće i sa malo više od pola vrelog krema preliti čokoladu a drugu, manju polovinu ostaviti tako.
Promešati deo sa čokoladom dok se čeokolada ne otopi i onda ostaviti i njega da se hladi.
Na taj način skračujete vreme pravljenja jer čokoladu ne morate otapati i gubiti je na zivodima šerpe.
Ostavite tortu preko noći da odstoji.
Prijatno.
9 žumanaca
9 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike gustina
700 ml mleka
1 kašičica ekstrakta od vanile
50 gr šećera u prahu
250 gr putera
100 gr kokosa
200 gr čokolade za kuvanje
9 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike gustina
700 ml mleka
1 kašičica ekstrakta od vanile
50 gr šećera u prahu
250 gr putera
100 gr kokosa
200 gr čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne.
Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo i sve djediniti lopaticom.
Za to vreme zagrejati rernu na 180 stepeni.
U obložen pleh istresti 1/3 smese i peći korice oko 15 minuta.
Možete mutiti po 3 belanca, 3 kašike šećera i brašna , a 5 kašika oraha ili sve zajedno.
Ulupati žumanca sa šećerom da pobele, pa dodati brašno i gustim i 100 ml mleka.
Sve sjediniti a ostatak mleka staviti da provri.
Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.
Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo i sve djediniti lopaticom.
Za to vreme zagrejati rernu na 180 stepeni.
U obložen pleh istresti 1/3 smese i peći korice oko 15 minuta.
Možete mutiti po 3 belanca, 3 kašike šećera i brašna , a 5 kašika oraha ili sve zajedno.
Ulupati žumanca sa šećerom da pobele, pa dodati brašno i gustim i 100 ml mleka.
Sve sjediniti a ostatak mleka staviti da provri.
Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.
Ulupati šećer u prahu sa puterom sobne temperature da bude penasto pa im dodati ohladjen krem.
Otopiti čokoaldu na pari pa dodati u malo više od pola krema, a u drugu, manju polovinu kokos.
Sjediniti i ovim kremovima premazati kore.
Dekorisati po želji.
Kada budete kuvali krem možete čokoladu izlomiti na komadiće i sa malo više od pola vrelog krema preliti čokoladu a drugu, manju polovinu ostaviti tako.
Promešati deo sa čokoladom dok se čeokolada ne otopi i onda ostaviti i njega da se hladi.
Na taj način skračujete vreme pravljenja jer čokoladu ne morate otapati i gubiti je na zivodima šerpe.
Ostavite tortu preko noći da odstoji.
Prijatno.
Izvor: brzikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar