utorak, 29. ožujka 2016.

Interkontinental torta


SASTOJCI:
9 belanaca
9 kašika šećera
9 kašika brašna
15 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo

Krem:
9 žumanaca
9 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike gustina
700 ml mleka
1 kašičica ekstrakta od vanile
50 gr šećera u prahu
250 gr putera
100 gr kokosa
200 gr čokolade za kuvanje

PRIPREMA:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne.

Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo i sve djediniti lopaticom.

Za to vreme zagrejati rernu na 180 stepeni.

U obložen pleh istresti 1/3 smese i peći korice oko 15 minuta.

Možete mutiti po 3 belanca, 3 kašike šećera i brašna , a 5 kašika oraha ili sve zajedno.

Ulupati žumanca sa šećerom da pobele, pa dodati brašno i gustim i 100 ml mleka.

Sve sjediniti a ostatak mleka staviti da provri.

Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.

Kada se zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.

Ulupati šećer u prahu sa puterom sobne temperature da bude penasto pa im dodati ohladjen krem.

Otopiti čokoaldu na pari pa dodati u malo više od pola krema, a u drugu, manju polovinu kokos.

Sjediniti i ovim kremovima premazati kore.

Dekorisati po želji.

Kada budete kuvali krem možete čokoladu izlomiti na komadiće i sa malo više od pola vrelog krema preliti čokoladu a drugu, manju polovinu ostaviti tako.

Promešati deo sa čokoladom dok se čeokolada ne otopi i onda ostaviti i njega da se hladi.

Na taj način skračujete vreme pravljenja jer čokoladu ne morate otapati i gubiti je na zivodima šerpe.

Ostavite tortu preko noći da odstoji.

Prijatno.

Izvor: brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar