petak, 26. veljače 2016.

Cheesecake sa narandžom


SASTOJCI:
Podloga
250 gr mlevene plazme
100 gr putera ( rastopiti )
50 ml soka ili mleka ( otprilike )
Fil:
300 gr philadephia krem sir
300 gr creme fraiche
150 ml oceđenog soka od narandže
100 ml oceđenog soka od limuna
170 gr šećera u prahu
6 lista bele želatine
Top:
2 dl proceđenog soka od narandže
1 žličica gustin
1 žličica šećera
3 lista bele želatine
PRIPREMA
Usitniti kekse pa pomešati sa rastopljenim puterom i toplim mlekom, umesiti a potom utisnuti u dno okruglog kalupa ( 20 cm ). Ostaviti u frižider dok pripremamo fil.
Potopiti želatinu u hladnu vodu ( 5 – 7 min ).
Zagrevati malo soka od narandže. Ukloniti sa vatre pa u soku rastopiti omekšalu i oceđenu želatinu. Dobro promešati da se želatina rastopi te dodati ostatak soka. Ostaviti sa strane.
Izmiksati zajedno krem sir, creme fraiche i šećer u prahu pa polako umiksati sok sa želatinom. Krem istresti na podlogu od keksa te poravnati. Vratiti u frižider da se krema stisne.
Za top zagrevati sok od narandže pa mu dodati gustin i šećer koji smo prethodno rastvorili u malo soka koje smo oduzeli od 200 ml te kuvati 2 minuta. Ukloniti sa vatre pa u vrelom soku rastopiti želatinu koju smo prethodno namočili u hladnoj vodi i ocedeli. Ohladiti.
Voćnim preljevom od narandže preliti krem. Vratiti u frižider da se preljev stisne.
Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar