petak, 26. veljače 2016.

Keksi punjeni belom čokoladom


SASTOJCI:
1 šalica 250 ml.
227 gr. putera (2 stick)
1 žumance
2 žličice vanille ekstrakt
1-2 žlice šećera
2.5 šalice brašna
100 gr. izrendane čokolade
200 gr. bele čokolade
4 žlice slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Ostavite puter na sobnoj temperaturi da omekša. Čokoladu izrendajte i stavite u fridž. U omekšali puter dodajte žumanjce, šećer, malo soli, vanillu ekstrakt i izmešajte dobro. Dodajte brašno, zamesite testo a zatim dodajte izrendanu čokoladu.
Testo podelite na dva dela, oblikujte loptice, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u fridž nekih 30-60 min.
Prvo jedno testo izvadite, pobrašnite radnu površinu i polako razvaljajte testo posipajući sa malo brašna. Sa spravom za keksiće vadite oblike a zatim stavljate u pleh obložen sa pek papirom.
Pecite u zagrejanoj pećnici na 193 C* oko 12 min.
Tako uradite i sa drugim testom.
Pečene kekse ostavite u plehu 5-10 min a zatim ih prebacite na žicu da se potpuno ohlade.
BELA KREMA:
Na laganoj vatri otopite belu č0okoladu sa 4 žlice slatkog vrhnja.
Na svaki hladan keks stavite po punu žličicu kreme i sa malim nožićem tapkajte kremu. Krema će biti veoma gusta. Preklopite sa drugim keksom. Budite veoma nežni pošto su keksi jako krhki. Pospite sa šećerom u prahu.
Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar