petak, 26. veljače 2016.

Tri čuda


Kolač je super fin, lep, izdašan, a topi se u ustima kao pena. :)

SASTOJCI:
Biskvit:
6 kom. bjelanjaka
15 dkg šećera
15 dkg mlevenih oraha / lešnika /
3 dkg krušnih mrvica / prezli /
3 dkg brašna oštrog
1/2 kom. praška za pecivo
1 kom. vanilin šećer
Fil: 
1/2 l mleka
15 dkg šećera
6 kom. žumanjaka
1 kom. vanilin šećer / po želji /
1 kom. puding od vanilije
1 kom. velika žlica vrhom brašna
1 kom. margarina /25 dkg /
10 dkg tamne čokolade
Ostali sastojci:
25 dkg petit beurre keksa
malo mleka za natopiti petit keks
5 dkg mlevenih oraha

PRIPREMA:
Od sastojaka za biskvit napravi biskvit, stavi ga u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 35X28 i peci na 160-180 C*, kada se ispeče ohladi ga, u međuvremenu skuhaj fil i u hladno dodaj izrađeni 1 margarin, pola žute smese stavi na biskvit, na njega poslaži petit beure kekse koje si na kratko natopila u mleko, u drugu polovicu fila dodaj 10 dkg otopljene tamne čokolade i stavi ga na petit kekse, odozgo pospi sa mlevenim orasima, možeš još naribati gore i čokoladu.
Dobar tek! 😀
Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar