petak, 26. veljače 2016.

Voćna čarolija


SASTOJCI:
10 jaja
10 kasika secera
3 kasike kakao
1 prasak za pecivo
2dl ulja
2dl jogurta
10 kasika brasna
FIL 1:
200gr gustina
1 ekstrat vanile
100gr bele cokolade
1 margarin
200gr secera u prahu
12dl mleka
FIL 2:
300gr secera
6dl vode
500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
120gr pudinga od jagode ili vanile
glazura je od cokolade
Priprema:
Za kore ulupajte 5 belanaca i dodati 5 kašika šećera, 5 žumanaca i dalje dobro mutiti.
Dodati 5 kašika brašna, praška za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta. Ispeći koru u pleh veličine 30
x 40, isto tako uraditi i sa drugom korom, samo dodati 3 kašike kakao, ispeći koru. Od 1
litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstrakta od vanile, a u ostatak
mleka izlomiti 100 gr bele čokolade i kada počne da vri, zakuvati kašicu. Kada se ohladi
sjediniti sa 1 margarinom umućenim sa 200 gr šećera u prahu, umutiti penasto. U jednoj
šerpici sipati 300 gr šećera i 4dl vode da vri, sipati voće i jedno 4 min da se kuva.
Posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voće, pustiti da se
ohladi.
REDOSLED: ŽUTA KORA, VOĆNI FIL, BELI KREM, CRNA KORA, BELI KREM I GLAZURA JE OD ČOKOLADE 400 GR

Nema komentara:

Objavi komentar