SASTOJCI:
Testo
6 jaja
150 g šećera
120 g brašna
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
2 žlice ulja
Testo
6 jaja
150 g šećera
120 g brašna
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
2 žlice ulja
Krema:
250 g margarina
150 g šećera u prahu
250 ml Coca-Cole
50 ml ruma
250 g mlevenih petit keksa
250 g margarina
150 g šećera u prahu
250 ml Coca-Cole
50 ml ruma
250 g mlevenih petit keksa
Ostalo:
500 ml slatko vrhnja
100 ml mlijeka
1 žlica ruma
500 ml slatko vrhnja
100 ml mlijeka
1 žlica ruma
PRIPREMA:
Za testo odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksajte s malo šećera i par zrna soli u čvrsti sneg.
U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom. Kada postane penasto dodajte pola mešavine brašna, kakaa i praška za pecivo, dobro promešajte, a zatim dodajte 2-3 žlice snega od bjelanjaka, a na kraju lagano dodajte preostali sneg od bjelanjaka.
Testo izlijte u kalup veličine cca 25 x 35 cm pa stavite peći 20 minuta na 180 stupnjeva C* u prethodno zagrejanu pećnicu.
Pečeni kolač poprskati mešavinom 100 ml mleka i 1 žlice ruma.
Za kremu miksajte 250 grama omekšanog margarina sa 150 g šećera u prahu dok postane kremasto. Zatim dodajte 250 ml Coca-Cole i 50 ml ruma, dobro promešajte s margarinom pa dodajte mlevene kekse. Sve dobro promešajte i premažite preko ohlađenog biskvita.
Slatko vrhnje miksajte srednjom brzinom do kremaste čvrstoće pa premažite preko kreme i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Dobro ohlađeno rezati na kocke.
Za testo odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksajte s malo šećera i par zrna soli u čvrsti sneg.
U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom. Kada postane penasto dodajte pola mešavine brašna, kakaa i praška za pecivo, dobro promešajte, a zatim dodajte 2-3 žlice snega od bjelanjaka, a na kraju lagano dodajte preostali sneg od bjelanjaka.
Testo izlijte u kalup veličine cca 25 x 35 cm pa stavite peći 20 minuta na 180 stupnjeva C* u prethodno zagrejanu pećnicu.
Pečeni kolač poprskati mešavinom 100 ml mleka i 1 žlice ruma.
Za kremu miksajte 250 grama omekšanog margarina sa 150 g šećera u prahu dok postane kremasto. Zatim dodajte 250 ml Coca-Cole i 50 ml ruma, dobro promešajte s margarinom pa dodajte mlevene kekse. Sve dobro promešajte i premažite preko ohlađenog biskvita.
Slatko vrhnje miksajte srednjom brzinom do kremaste čvrstoće pa premažite preko kreme i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Dobro ohlađeno rezati na kocke.
NAPOMENA:
Ako ne želite rum u kremi, izbacite ga iz sastojaka i povećate količinu cole za 50 ml.
Ako ne želite rum u kremi, izbacite ga iz sastojaka i povećate količinu cole za 50 ml.
Izvor: ReceptiIzMojeBilježnice
Nema komentara:
Objavi komentar